Övervakad av mamma och pappa

2019-03-29

Hör Jessica Nihlén Fahlquist, universitetslektor i biomedicinsk etik vid Centrum för forsknings- och bioetik, pratar om risker och etik, både inom teknik och inom folkhälsa, i Utbildningsradions (UR) ”Barnaministeriet”.

”Adams mamma och pappa kan följa varje steg han tar via GPS. Molly måste ge alla sina lösenord till sin mamma. Gustavs föräldrar ringer och frågar var han är så fort han besöker en ny plats. Tekniken har gjort det möjligt att övervaka våra barn men är det detsamma som att vi alltid bör göra det? Hur är det för barnen att ständigt vara kontrollerade?”

Så lyder beskrivningen av Barnaministeriets senaste avsnitt "Övervakad av mamma och pappa". Hör vad Jessica Nihlén Fahlquist har att säga om tekniken, och etiken.

Lyssna här

Mer nyheter från CRB